Oktober- November

Tjenatjohallåhejhejsan =)
Vet att det blir mer sällan ett inlägg här! Men nu ska jag faktiskt ta mig en liten stund till att skriva lite här :D (vet inte om de är någon som läser den, men de skiter jag fullständigt i) Bara kul att själv kunna gå tillbaka och kolla "jaha den 27:e oktober 22.15 skrev jag det här inlägget och då hade ditt och datt hänt".. :D

Jah. Were to start?
Lite allmänt först:
Var iväg till LTU (luleå tekniska universitet) igår och fick se campuset där samt höra på några föreläsningar. Var en riktigt intressant dag! Första föreläsningen var ingen höjdare, "vad gör en civiligenjör?". En boring snubbe som snackade på om massa ointressant... Han pratade på i typ 10min men det kändes som 1timme. Tur man hade plockat på sig lite godis, som fanns lite här och där. Eller ja, det fanns godis vid varje litet infobord i varje hus. Fick mig att fundera lite på hur man gör för att locka ungdomar idag. Godis går hem i de flesta fallen men de hade även bullar, festisar, frukt m.m.
Andra föreläsningen som vi valde att gå på handlade om Utlandstudier. Något som jag gärna vill uppleva. Det som berättade var en tjej som hade åkt till USA och en kille som hade varit iväg till Frankrike. Tjejen verkade ha haft det väldigt kul och intressant medans killen i Paris bara hade varit tvungen att lägga all tid på studierna.
De berättade bland annat att det man behöver betala då man pluggar utomland under universitetstiden är i princip bara boende och mat. Studiekostnaderna behöver man inte betala.
Jag Ville igentligen åka utomland under högstadiet men fick då det trista beskedet hemifrån att det var alldeles för dyrt! :/
Berättade lite om förläsningen när jag kom hem från Luleå. Fick ett direkt en kommmentar från pappa om att det skulle vara dyrt. Självklart att det kommer kosta en del. Men det är faktiskt en upplevelse som man bär med sig under hela livet och många bra utmaningar som man ställer sig själv inför. Kanske utvecklar man en ny sida som man inte visste fanns inom sig? ja, jag vet ingetligen inte alls. En bra sätt att ta reda på det är , just det, Uppleva det själv!
Mer värt att nämna från luleå är att vi fick stå i kö till subway resturangen i en och en halv timme! Efter en timme i kön och precis när vi hade kommit innanför dörren, fick vi besked om att alla delas bröd nu var slut och det skulle ta ett litet tag innan de skulle få in nya. Efter att ha stått i kö så länge bestämde vi oss för att det skulle vara värt att vänta på de där bröden. Alla hade fått en matkupong på 25kr som skulle gälla för "Meat and chease" 30cm sub+ dricka. När vi var nästan längst fram och påväg att få välja bröd, var tydligen "meat and chease" slut så istället fick vi ta en skinkmacka!!! :D Vi fick också välja bröd. De som hade stått längre fram i kön och beställt före bröden tog slut hade varit tvungna att ta det bröd som fanns kvar. Dvs, det fanns bara kvar fullkornsbröd! XD HAHA!
Det var minnsan värt att stå där en längre stund. Mycket godare med en skinkmacka.

Under besöket i Luleå plockade jag också på mig en katalog om deras olika utbildningar. Vet att det är ett hyfsat stort universitet med endel utbildningar som jag skulle kunna tänka mig att gå. I katalogen fanns även information om universitets idrott (possitivt, vill fortsätta idrotta och varför inte genom universitet som jag går på?) och Universitets egna fjällstuga (åhh, jag skulle vilja flytta söder ut men kommmer jag klara mig utan en vit jul?)
Eller jul och jul... Jag syftar mer på att få åka skidor både på längden och utför. Det kan bli en anning svårt om jag bestämmer mig för Göteborg eller Stockholm.

Från denna dag bär jag iaf med mig en ny syn på Ltu och det är inte alls omöjligt att jag hamnar här i framtiden.
Luleå, ja varför inte?
Närmare hem: Ja, lättare att ta sig hem. Possitivt? Ja.. alltså vet inte riktigt vad jag tycker om de. Vill samtidigt upptäcka storstaden(städerna) i söder.

Tur att jag har en tag till på mig att fundera.

I lördags förövrigt skrev jag högskoleprovet. Från 8.10 till 16.30. En LÅÅNG dag! Helt utmattad i huvudet efteråt. Det var som väntat inte lätt. Men kändes som om det gick hyfsat iallafall. Hoppas på 0.8 (eller högre) vilket är medel. Kommer mest troligt att göra om provet till våren och se om jag kan göra som många andra, höja min poäng andra gången jag skriver det.


Nåå detta var lite om framtiden. SPÄNNANDE! :D

Vill också bara skriva en liten kommentar om en viss person (avslöjar inte vem, än ^^ ) : du är en solstråle, Alltid lika glad! <3

1månad

Idag är det precis en månad sedan jag fyllde år... tänkte bara påpeka detta, inte prata vidare om det.
Nåväl, är lite kluven i mig själv. En del av mig vill en sak och den andra halvan säger samtidigt att det är fel?! hmmm jaa allt ska väl inte vara lätt så..


Ska iväg och träna nu. Träningen börjar 16.15 bästa tiden? nej nej nej hatar den! Mitt i mattiden. Blir att käka middag frammåt halv sju..

RSS 2.0